Matera, Albergo Diffuso Italija

Hotelijeri u Italiji su pre nekih trideset godina smislili novi turistički proizvod koji se odnosio se na smeštaj organiziovan u napuštenim i ruralnim oblastima. To je pre svega imalo za cilj oživljavanje i revitalizaciju takvih sredina. Danas postoji inicijativa da se takva ideja ponovo upotrebi kao spas turizma u ovim kriznim vremenima. Takva sela i gradići bi bili gotovo idealni za smeštaj kakav je danas neophodan, a jedno od takvih mesta je i Matera

Napuštena sela i gradovi sa srednjovekovnom arhitekturom u Italiji mogu ponovo biti u žiži javnosti kao spasonosna formula savršenih hotela u doba krize. Italijanima je takav koncept i turistički proizvod pod imenom Albergo Diffuso već poznat, što se može videti u primeru mesta Matera.

Kako se zemlja razvijala, ljudi su u potrazi za boljim životom napuštali sela i ruralne sredine i odlazili u gradove, kako bi našli posao i bili bliže civilizaciji. Sad su sva ta naselja gotovo pusta, a hotelijeri su odlučili da pretvore napuštene kuće i gradove u luksuzne apartmane sa bazenima i pogledom na netaknutu prirodu. Glavni aduti ovakvih smeštaja su izolacija, distanca i prostupačne cene.

Ovakva inicijativa je odličan potez, posebno sad kad se imanja i kuće prodaju za jako niske cene, što kasnije može biti dobro i za turiste, koji mogu unajmiti cele kuće za sebe po relativno pristojnim cenama. Primer Albergo Diffuso smeštaja može se već videti u gradu Santo Stefano di Sessanio, kao i u gradu Matera.

 

https://tumagazin.rs/2023/02/14/matera-albergo-diffuso-italija/

GDA Giancarlo Dall'Ara Consulenze e progetti di marketing
Palazzo Maffei - 47866 Sant'Agata Feltria (RN)
tel. 0541 929777, fax 0541 929744 e-mail: giancarlo.dallara@gmail.com
Cookie Policy